Awam | Warga KDN   phone white 03 - 8000 8000  email icon  pro[at]moha[dot]gov[dot]my

header plain mobileEN2

  • Home
  • Berita
  • Kerajaan sedia hantar pulang PATI ditahan di kawasan PKPD

Kerajaan sedia hantar pulang PATI ditahan di kawasan PKPD

PUTRAJAYA - Kerajaan sedia menghantar pulang semua pendatang asing tanpa izin (PATI) yang ditahan di kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) ke negara asal mereka.

"PATI di kawasan PKPD akan dihantar ke depoh dan kita juga menyediakan 11 penjara khas yang telah diwartakan.

"Jika depoh tidak mampu menampung kita akan tempatkan mereka di penjara-penjara khas bawah Kementerian Dalam Negeri (KDN). Kita dah bersedia untuk menghantar PATI ini (pulang)," katanya pada Sidang Media (Non-Health) selepas Mesyurat Khas Menteri-Menteri Mengenai Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan di sini hari ini.

Dalam perkembangan lain beliau berkata, empat pasar awam yang ditutup mempunyai kaitan dengan kes positif Covid-19 di Pasar Borong Kuala Lumpur.

"Kita terpaksa ambil keputusan untuk tutup supaya sanitasi boleh dibuat di pasar tersebut seperti juga pasar borong, kita tutup empat hari untuk proses sanitasi.

"Jadi untuk pembersihan kita akan tutup pasar tersebut dan selepas itu mereka yang berniaga, pemborong dan sebagainya dibuat saringan kesihatan sebelum mereka dibenarkan berniaga semula. Jadi SOP sama dengan di pasar borong," katanya.

Sumber: https://www.sinarharian.com.my/article/81203/KHAS/Koronavirus/Kerajaan-sedia-hantar-pulang-PATI-ditahan-di-kawasan-PKPD?fbclid=IwAR0yMSG7ZhZQ_AxF4KL6r05_JEGoTcKAM01Zl4So4pLX4okF5pO-cm5ONTE

Agencies |

CLICK LOGO FOR SERVICES INFO

 PDRM  PENJARA  JIM  JPN  AADK  JPPM RELA AKSEM   new ipsom  APMM Logo 2  esscom

Agensi |

KLIK LOGO UNTUK KE MAKLUMAT PERKHIDMATAN AGENSI

 PDRM  PENJARA  JIM  jpn update  AADK  jppm update RELA  new ipsom  APMM Logo 2  esscom